برچسب گذاری مواد غذایی به ندرت در مواردی مهمتر از مصرف کنندگان آسیب پذیر مانند نوزادان اعمال میشود. پس جای تعجب نیست که تولید کنندگان غذای کودک به مقررات جامع ملی و استانداردهای بینالمللی مانند Codex Alimentarius پایبند باشند تا اطمینان حاصل شود که ترکیب غذایی مشخص شده برای هر محصول به دقت تعیین شدهاست.
Codex Alimentarius یا کدکس غذایی، برنامه مشترک استانداردهای غذایی است که توسط سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) تشکیل شده است و استانداردهای هماهنگ شده بین المللی غذایی را برای حفظ سلامت مصرف کنندگان تدوین کرده و شیوههای عادلانه در تجارت مواد غذایی ترویج میکند.
تعداد زیادی روشهای آزمون وجود دارند اما تا کنون اندکی از آنها در سطح بینالمللی و براساس استانداردهای کدکس هماهنگ شدهاند. به تازگی دو استاندارد بینالمللی جدید برای تایید انطباق با قوانین برچسب گذاری مواد غذایی منتشر شدهاست که شیوه تحلیلی معتبر بین آزمایشگاهی جدیدی را فراهم میسازند.
استاندارد ISO 20635 (غذای کودک و تغذیه بزرگسال- تعیین ویتامین C به وسیله کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مجهز به آشکارساز اشعه ماوراء بنفش ((U)HPLC-UV) و ISO 20636 (غذای کودک و تغذیه بزرگسال- تعیین ویتامین D توسط کروماتوگرافی مایع – طیف سنجی جرمی)، استانداردهای روش آزمون برای تقویت استانداردهای بین المللی کدکس برای غذای کودک و غذاهای ویژه درمانی مورد استفاده برای نوزادان هستند و در مقیاس جهانی می توانند به عنوان روش های مرجع برای حل اختلافات مورد استفاده قرار گیرند.
اریک کنینگز، هماهنگ کننده گروه کاری که استانداردها را تدوین کردهاست گفت : این استانداردها برای تنظیم مقررات، آزمایشگاههای تجاری و همچنین تولید کنندگان غذای کودک و محصولات لبنی کاربرد دارند . آنها به شیوهای موثر انطباق با مقررات ملی و بینالمللی را نشان میدهند چرا که بیانگر یک روش آزمون هماهنگ بینالمللی در راستای سایر سازمانهای تدوین استاندارد در این مقوله مانند AOAC INTERNATIONAL و فدراسیون بین المللی لبنیات (IDF) هستند. دلیل تدوین این استانداردها عدم وجود مقررات هماهنگ مورد توافق کامل بینالمللی و کمک به تضمین ایمنی و کیفیت محصولات برای مصرف کنندگان و نیز تسهیل تجارت در بازارهای جهانی بود.
استانداردهای ISO 20635 و ISO 20636 دو نمونه از مجموعه استانداردهای بینالمللی ایزو هستند که به عنوان بخشی از پروژه SPIFAN (هیئت ذینفعان غذای کودک و تغذیه بزرگسالان)، به سرپرستی AOAC INTERNATIONAL و با همکاری ISO و IDF به منظور توسعه روشهای استاندارد عملکرد و تجزیه و تحلیل برای 20 اولویت تغذیهای یا بیشتر در غذای کودک و تغذیه بزرگسالان تدوین شدهاند.
این استانداردها توسط گروه کاری WG 14 (ویتامین ها، کاروتنوئیدها و سایر مواد مغذی) از کمیته فنی ISO/TC34 محصولات غذایی، که دبیرخانه آن برعهده AFNOR (فرانسه) و ABNT (برزیل) است تدوین شدهاند و از طریق فروشگاه ایزو در دسترس قرار دارند.