با وجود اینکه وضع این قانون قدم مثبتی در مبارزه با تلفات غذایی محسوب میشود اما ابهام در بندهای این قانون، موجب میشود تا مواد غذایی همچنان به هدر روند. به عنوان مثال، قانون، میزان اهدای پسماند غذایی را ذکر نکرده است. به همین دلیل اگر فروشگاهی تنها یک درصد از پسماند غذاییاش را به سازمانهای مردم نهاد اهدا کند، از قانون پیروی کرده است در حالی که باقی پسماند غذایی هدر رفته است.
سازمان کشاورزی فرانسه در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد که سالانه بیش از ده میلیون تُن مواد غذایی در این کشور تلف میشود.بریتانیا
در سال ۲۰۱۸ دولت بریتانیا برنامهای را برای کاهش تلفات غذایی و مدیریت پسماند مواد غذایی در فروشگاهها و کارخانههای مربوطه معرفی کرد. این برنامه که با همکاری سازمانهای مردم نهاد و خیریهها تبیین شده است قرار است در سال ۲۰۱۹ اجرایی شود.
در این برنامه راهکارهایی برای کاهش تلفات غذایی در تمام مراحل تولید تا توزیع و پس از آن در نظر گرفته شده است. البته شرکت تولیدکنندگان مواد غذایی، توزیع کنندگان و فروشگاهها در این برنامه داوطلبانه است.
بر اساس این برنامه، توزیع کنندگان و فروشگاههای بزرگ مواد غذایی قرار است پیشگامان مبارزه با تلفات غذایی باشند و تا سال ۲۰۲۶ به میزان قابل توجهی آن را کاهش دهند. دولت بریتانیا اعلام کرده است سالانه ۱۰.۲ میلیون تُن مواد غذایی در این کشور هدر میرود.ایتالیا
دولت ایتالیا نیز در سال ۲۰۱۶ قانونی را وضع کرد و امیدوار است با اجرای آن حداقل از دور ریخته شدن یک میلیون تُن از ۵ میلیون تُن پسماند غذایی جلوگیری کند.
قوانین دست و پا گیر اهدای مواد غذایی محدودتر شده و فروشگاهها میتوانند با خیالی آسوده به سازمانهای مردم نهاد و خیریهها، غذاهایی که تاریخ مصرفشان سپری شده را اهدا کنند. علاوه بر این، با اهدای پسماند غذایی میتوانند از کاهش مالیات نیز برخوردار شوند. پیش از این، اهدای مواد غذایی از تاریخ گذشته مشمول جریمه بود.
کشاورزان ایتالیایی نیز اجازه یافتهاند تا مواد غذایی را که به فروش نمیرسانند، اهدا کنند.
دولت ایتالیا از پروژههای تحقیقاتی برای یافتن شیوههای نوین بستهبندی برای افزایش مدت نگهداری محصولات غذایی نیز حمایت میکند.
دیوان عالی ایتالیا نیز در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد دزدیدن مواد غذایی به میزان اندک، جرم محسوب نمیشود.