محققان دانشگاه آکسفورد و مؤسسه تحقیقات کشاورزی آگروسکوپ سوئیس جامع ترین پایگاه داده در رابطه با اثرات زیست محیطی حدود ٤٠٠٠٠ مزرعه، ١٦٠٠٠ شیوه فرآوری، انواع بسته بندی و خرده فروشیها ایجاد کرده اند. این پایگاه امکان ارزیابی چگونگی اثرات زیست محیطی روشهای مختلف تولید و مناطق جغرافیایی را در مورد ٤٠ نوع ماده غذایی عمده فراهم میکند.
این محققان بین اثرات زیست محیطی تولیدکنندگان محصولات مشابه تفاوتهای زیادی را مشاهده کرده اند. بیشترین میزان تولید دی اکسیدکربن توسط تولیدکنندگان گوشت گاو ١٠٥ کیلوگرم CO2 با کاربری ٣٧٠ مترمربع برای ١٠٠ گرم پروتئین بوده که ١٢ و ٥٠ برابر بیشتر از تولیدکنندگان گوشت گاوی است که کمترین اثر زیست محیطی را داشته اند.
تولید کنندگان گوشت گاوی که دارای حداقل اثرات بوده اند، ٣٦ برابر کاربری زمین بیشتر و ٦ برابر گاز گلخانه ای بیشتر نسبت به مزارع نخود انتشار میدهند.
آبزی پروری که تصور میشود که انتشار گاز گلخانه ای کمتری داشته باشد، گاز متان و سایر گازهای گلخانه ای بیشتری نسبت به تولید یک کیلوگرم گوشت گاو دارد. برای مثال یک پیمانه از یک نوع آبجو ٣ برابر گاز گلخانه ای بیشتر و ٤ برابر زمین بیشتر نسبت به محصول مشابه خود داشته است. تغییرات مشابه در همه ٥ نوع شاخص مورد ارزیابی شامل مصرف آب، اتروفیکاسیون، و اسید سازی مشاهده شده است.