قلب و عروق- برای مشاهده ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ,

یکشنبه بیست و چهارم دی ۹۶
(0)
(0)
قلب و عروق- برای مشاهده ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

دل یا قلب نوعی عضو عضلانی در انسان‌ها و دیگر حیوانات است که خون را از طریق رگ خونی در دستگاه گردش خون به گردش درمی‌آورد. خون اکسیژن و مواد غذایی لازم را برای بدن مهیا می‌سازد و همچنین به از بین رفتن مواد زائد ناشی از متابولیسم (سوخت و ساز بدن) کمک می‌کند.

قلب انسان به طور متوسط حدود ۷۰ بار در دقیقه می‌تپد. قلب انسان بین دو شش در بدن قرار دارد و به گونه‌ای قرار گرفته‌است که رأس آن متمایل به سمت چپ و پایین قرار می‌گیرد. هر ضربان قلب حدود هشت دهم ثانیه زمان می‌خواهد که این زمان شامل ۰/۱ ثانیه انقباض دهلیزها، ۰/۳ ثانیه انقباض بطن‌ها و ۰/۴ ثانیه استراحت قلب می‌باشد. بافت قلب نیز هم‌چون دیگر بافت‌های بدن نیاز به تغذیه دارد که تغذیهٔ قلب برعهدهٔ عروق کرونری (تاجی) می‌باشد  قلب در فضای میانی میان‌سینه در سینه قرار دارد.

Heart frontally PDA.jpg
 

قلب در لغت به معنی دگرگونی است قلب از لحاظ علمی اندامی است که در مرکز قفسهٔ سینه (متمایل به سمت چپ) واقع شده است و وزن آن ۳۰۰گرم است و خون را پمپاژ می‌کند نام این عضو به علت اینکه باعث دگرگونی خون و تبدیل خون کثیف به خون تمیز می‌شود قلب نام گذاری شده است در دگرگون کردن خون قلب مانند یک تلمبه عمل می‌کند

 در انسان‌ها، پستانداران دیگر و پرندگان قلب به چهار محفظه تقسیم می‌شود: دهلیز چپ و راست که بالا و بطن چپ و راست که در قسمت پایین قرار گرفته است.  معمولاً دهلیز و بطن راست را به نام قلب راستی و همتایان چپی آن‌هارا به نام قلب چپی می‌شناسند اما در مواردی دیگر، قلب ماهی‌ها دو محفظه، یک بطن و یک دهلیز دارد،
قلب
 اگر قلب را از بدن جدا کنیم و در یک مایع که دارای تمام مواد موردنیاز برای عمل قلب باشدقرار دهیم قلب به ضربان خود ادامه می دهد . در شرایط طبیعی تنها مسیر موجود برای عبور موج الکتریکی از گره دهلیزی_بطنی به بطن ها , دسته ی هیس , انشعابات آن رشته های پورکنژ است .
رشته های پورکنژ قلب
 در ساختار سیاهرگ های دست ها و اندام های زیر قلب مثل پاها دریچه هایی به نام لانه کبوتری وجود دارند که باه بازگشت خون در سیاهرگ ها کمک می کنند.دریچه های لانه کبوتری در فواصل مشخصی در طول سیاهرگ قرار گرفته اند. با انقباض ماهیچه های اطراف سیاهرگ دریچه لانه کبوتری بالایی رگ باز شده و خون را عبور می دهد و همزمان دریچه پایینی با بسته شدن خود مانع بازگشت خون می شود. از این رو خون در سیاهرگ ها بر خلاف جاذبه به سمت قلب جریان می یابد.عملکرد دریچه های لانه کبوتری نقش عمده ای در بازگشت وریدی داشته و اختلال در آن ها می تواند باعث تجمع خون سیاهرگی در اندام های تحتانی بدن شود که به صورت بیماری واریس بروز می کند.
دریچه لانه کبوتری
 قلب ماهیچه ای است که به صورت غیرارادی منقبض میشود و از نظر بافت شناسی شبیه ماهیچه اسکلتی است و با این تفاوت که سلول های ماهیچه اسکلتی ارادی است و شکل منظمی دارند اما سلول های ماهیچه ای قلب شکل نامنظم دارند . این سلول های ماهیچه ای از نظر الکتریکی با یکدیگر در ارتباط هستند . این رابطه توسط صفحاتی به نام (انترکاله) به وجود می آید که تارهای ماهیچه ای قلب را به یکدیگر پیوند می زند . در بافت ماهیچه ای قلب میتوکندری  فراوان و شبکه ی سارکوپلاسمیک وجود دارد تا یون کلسیم را در اختیار قلب قرار دهد . این شبکه در قلب اندک تفاوتی با ماهیچه اسکلتی دارد .
بافت ماهیچه ای قلب :
با بیش از 20 سال سابقه دانشگاهی و آزمایشگاهی
دفتر مرکزی
کرج - بعد از پل آزادگان - ابتدای خیابان مطهری- نبش کوچه ساوجی - ساختمان کوروش پلاک 901 - طبقه اول واحد 1- کد پستی: 3149649837
تلفن های تماس
026-32555937 - 026-32555938
09363928058 - 09123050747
09120796671 - 09380626117​
asadimohammadreza@yahoo.com
kalantari.ali67@gmail.com
telegram
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.