سیستم عصبی- برای مشاهده ادامه مطلب اینجا کلیک کنید ,

جمعه ششم بهمن ۹۶
(2)
(0)
سیستم عصبی- برای مشاهده ادامه مطلب اینجا کلیک کنید

دستگاه عصبی یا سیستم عصبی (Nervous System) در بدن جانوران به هماهنگی فعالیت‌های ماهیچه‌ها می پردازدو، براندام گوناگون نظارت می کند و باعث ایجاد و توقّف ورودی‌های مربوط به حواس مختلف می‌شود. وظیفه کنترل اعمال بدن بر عهدهٔ دو سامانهٔ عصبی و غده‌ای درونی می‌باشد، که از این میان، سامانهٔ عصبی، از یاخته‌های عصبی و یاخته‌های کمکی تشکیل شده‌است.

به این ترتیب دستگاه عصبی، با ساختار و کار ویژه‌ای که دارد، در جهت ایجاد هماهنگی بین اعمال سلول‌ها و اندام‌های مختلف بدن تمایز و تکامل یافته‌است. خواص ویژهٔ آن عبارت اند از تأثیرپذیری نسبت به محرک‌های خارجی، ایجاد یک جریان عصبی که نمایانگر تأثیر محرک است، هدایت جریان عصبی از یک نقطهٔ دستگاه به نقطهٔ دیگر و سرانجام انتقال آن از یک واحد عصبی به یک واحد دیگر

 یاخته‌های پورکینیه (به انگلیسی: Purkinje cell) یا نورون‌های پورکینیه لایه میانی قشر مخچه را تشکیل می‌دهند.این سلول‌ها نسبتاً بزرگ بوده عملکردی مؤثر در پردازش اطلاعات دارند. میانجی عصبی مؤثر بر این یاخته‌ها گاما آمینوبوتیریک اسید  بوده و این نوع نورونها توسط یک کالبدشناس اهل چک بنام یان پورکینیه کشف شده‌اند.
سلول پورکنژ
 یاختهٔ عصبی یا عصب‌یاخته به همهٔ گونه‌های به غیر از نوروگلی‌ها یاخته‌های بافت عصبی گفته می‌شود؛ ولی گاهی منظور از یاختهٔ عصبی، تنها یاخته‌های تحریک پذیر می‌باشد که یکی از گونه‌های یاخته‌های عصبی می‌باشند.هر یاختهٔ عصبی را یک «نورون» می‌گویند. دستگاه عصبی از تعداد زیادی نورون تشکیل شده‌است.یاخته‌های عصبی را دو دسته یاخته که از دید ساختاری کاملاً ناهمسان هستند تشکیل می‌دهند این دودسته یاخته عبارتند از:یاخته‌های انگیزش پذیر (نورون) که مسئول انتقال پیام‌ها هستند.
نورون
 گانگلیون(به انگلیسی: Ganglion) یا عقده یا گره، به توده‌ای از بافت‌های زیستی گفته می‌شود به‌ویژه به توده‌ای از یاخته‌های عصبی.[۱]به سلول‌هایی که در گانگلیون جا دارند یاخته‌های عقده‌ای گفته می‌شود.گانگلیون در معنی کمتر رایجی به معنای شکلی از تومورهای کیستی که در روی نیام یا تاندون ایجاد شود است.اندازه گانگلیون‌ها و هم‌چنین تعداد نورون‌های هر گانگلیون بسیار متفاوت است (از چند نورون تا ۵۰ هزار). هر گانگلیون درون کپسولی متشکل از بافت همبند محصور می‌باشد. از این کپسول شاخه‌هایی به داخل گنگلیون‌ها پیش می‌روند و آن را به بخش‌هایی تقسیم می‌کنند. گانگلیون‌های نخاعی را می‌توان به صورت برجستگی‌های کروی یا دوکی‌شکل بر سر راه ریشه پشتی عصب‌های نخاعی مشاهده نمود. گانگلیون‌های خودکار به دو صورت دو تنه سمپاتیکی در اطراف ستون فقرات قرار دارند.
گانگلیون عصبی
با بیش از 20 سال سابقه دانشگاهی و آزمایشگاهی
دفتر مرکزی
کرج - بعد از پل آزادگان - ابتدای خیابان مطهری- نبش کوچه ساوجی - ساختمان کوروش پلاک 901 - طبقه اول واحد 1- کد پستی: 3149649837
تلفن های تماس
026-32555937 - 026-32555938
09363928058 - 09123050747
09120796671 - 09380626117​
asadimohammadreza@yahoo.com
kalantari.ali67@gmail.com
telegram
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.