از بنماري براي تامین حرارتهاي 80 ،63 ،56 ،42 ،37 ،30 ،25 و 100 درجه سانتیگراد بنا به نیاز استفاده میگردد.
چگونگی کاربري
بعد از اطمینان از مناسب بودن سطح آب موجود در بن ماري، درجه حرارت مورد نظر را انتخاب گردد. سطح آب بن ماري باید بالاتر از سطح مایعاتی باشد که در آن گذارده میشوند.
هنگام قرار دادن ظروف و لولههاي درباز، در پوش بن ماري باید باز بماند تا از ریختن بخارتقطیر شده به درون لولهها جلوگیري شود.
نحوه نگهداري
آب بن ماري باید مرتب تعویض شود.
براي جلوگیري از رسوب املاح در بن ماري باید از آب مقطر استفاده نمود.
اگر بن ماري رسوب داشته باشد، ابتدا باید آن را با اسید رقیق (محلول اسیدکلریدریک دو نرمال) شستوشو داده و سپس سریع و بهطور کامل با آب شسته شود.
با توجه به اینکه داغ شدن بیشازحد بهعلت خشکشدن بنماري، موجب آسیب به آن میشود؛ پس باید به حداقل حجم آب مورد نیاز جهت حفظ کارکرد مطلوب دستگاه توجه نمود.
کنترل کیفیت
کنترل روزانه دماي آب بن ماري، در چهار گوشه دستگاه و به وسیله دماسنجی غیر از دماسنج متصل به آن انجام میشود (صحت دماسنج کنترلی باید در مقابل یک دماسنج کالیبره، تصدیق شده باشد). دماي خوانده شده در طی روزهاي متوالی را باید بر روي منحنی کنترل کیفی دما ثبت نموده و براساس نتایج حاصله تصمیمگیري نمود.
% براي بسیاري از آزمایشها، بهویژه آزمایشهاي کینتیک (مانند آزمایشهاي آنزیمی) تغییر یک درجه سانتیگراد باعث 10 0± درجه سانتیگراد قابل چشم پوشی است. / تغییر در فعالیت آنزیم میشود. براي چنین آزمایشهایی 1 ±0/5 درجه سانتیگراد اختلاف از دماي مطلوب قابل اغماضاست. ، End Point براي آزمایشهاي کالیبراسیون
بر اساس توصیه مندرج در دستورالعمل دستگاه، نتایج کنترل کیفی و در صورت هرگونه اختلال در عملکرد دستگاه، به شرکت پشتیبان جهت انجام کالیبراسیون اطلاع داده میشود.
ایمنی
حرارت دستگاه با توجه به هدف استفاده از آن تنظیم گردد. · سیستم برقرسانی مناسب براي دستگاه فراهم گردد. ·