استريليزاسيون در اون
۱ - برای بسته بندی وسایل فوق الذکر جهت استریل نمودن آنها در اون می توان از فویل آلومينيومی یا کاغذ کرافت و سربطری های پنبه ای استفاده نمود .
-2 باید دقت شود که کاغذ و پنبه نسوزند چون پنبة نيم سوز مواد ضد باکتری فرّاری را متصاعد می کند .
۳ - حدود ۰ سانتی متر از انتهای فوقانی پيپت ها را با پنبة غير جاذب ببندید و آنها را در ظروف فلزی قرار داده، درب آنها را ببندید .
۴ - درپوش لوله های آزمایش را با کاغذ آلومينيومی بپوشانيد و آنها را بطور عمودی در جا لوله ای قرار دهيد .
درپوش، لبة لوله را از آلودگی از طریق هوا در طی ذخيره سازی حفظ می کند .
5 - در صورتی می توان بطری های درپيچ دار را در اون استریل نمود که درپوش و آستری آنها از موادی مثل فلز، پليپروپيلن یا لاستيک سيليکون ساخته شده باشد تا در دمای استریليزاسيون از شکل طبيعی خارج نشود . 0 - پودر، روغن، چربی و گریس مثل Petroleum Jelly را در ظرف شيشه ای یا فلزی ودر اندازه های کوچک که از وزن ۱۲ گرم یا عمق یک سانتی متر تجاوز نکند، استریل نمایيد . ۷ - قبل از قرار دادن ظروف شيشه ای در اون، از خشک بودن آنها مطمئن شوید . مواد را به گونه ای در اون قرار دهيد که هوای داغ در اطراف و مابين آنها در جریان باشد .
۰ - زمان نگهداری استریليزاسيون از زمانی آغاز می شود که اتاقک به دمای استریل انتخابی برسد و نيز مدتی هم بيشتر درنظر گرفته می شود تا همة قسمتهای اتاقک و مواد داخل آن به دمای مورد نظر برسند ˚C) -۱۰۲ ۱0۲ به مدت ۰ ساعت(. ۹ - به دليل عایق بودن دستگاه، چند ساعت طول می کشد تا اشياء داخل آن خنک شود، مگر آنکه مجهز به فن باشد. درب اون را باز نکنيد تا اتاقک، ظروف و مواد داخل آن تا دمای حدود ˚C 0۲ خنک شوند . اگر هوای سرد ناگهان وارد دستگاه شود ممکن است ظروف شيشه ای ترک بخورند .
نحوة نگهداري :
بطور ماهانه داخل آن تميز وهر 0 ماه توسط نمایندة سرویس تعمير، بازرسی شود .
کنترل کيفيت :
تست شيميایی: ویال شيشه ای Browne و مشاهدة تغيير رنگ مناسب از قرمز به سبز. از این ویال درهرسری کاری استفاده کنيد . تست بيولوژیک: استفاده از نوار کاغذی حاوی اسپور باسيلوسسوبتيليس واریتة نایجر ATCC 9372 بطورهفتگی توصيه می شود . ايمني : استفاده از دستکش مقاوم به حرارت و محافظ چشم .